CtrlWORK installeren op je UU-werkplek

Om RSI (klachten van arm, nek en schouder, ook wel KANS genoemd) te voorkomen, biedt de universiteit aan iedere medewerker het programma CtrlWORK aan. CtrlWORK kan helpen om zowel fysieke vermoeidheid als mentale vermoeidheid te voorkomen.

Hieronder lees je de instructies om dit op je computer te installeren en automatisch te laten opstarten wanneer je inlogt op een PC.

Installeer CtrlWORK

• Ga naar het Start menu en typ “software”.
    • Klik op “Software Center”

• Zoek op “ctrlwork”
    • Klik op de applicatie

• Klik op “Installeer”

De installatie gaat vanzelf lopen en je ziet een notificatie in je scherm als het proces voltooid is.

Automatisch opstarten CtrlWORK

In principe staat het automatisch zo ingesteld dat de applicatie opstart zodra je inlogt. Als dit niet zo is, volg dan onderstaande instructies om dit in te stellen.

• Type “ctrlwork” in het Start menu
    • Rechtsklik op “CtrlWORK” en klik op “Open file location”
    • In de map die nu verschijnt rechtsklik je op het CtrlWORK bestand en kies je voor “Create shortcut”
    • Klik met je rechtermuisknop de nieuwe snelkoppeling en kies voor “Knippen”

• Ga naar de Windows Startup map zoals je die hiernaast op de afbeelding ziet.
    • Je doet dit door de Windows verkenner te openen (het map-icoontje op je taakbalk) en daarin te dubbelklikken op “Windows (C:)” om vervolgens de mappen (i.p.v. ‘solis-id’ kies je je eigen solis-id) door te klikken die in de balk van de afbeelding staan weergegeven tot je bij  “Startup” bent gekomen,
    • Rechtsklik ergens in deze map en kies “Plakken”.

De snelkoppeling staat nu in de Startup map en de applicatie zal vanaf nu vanzelf opstarten als je op je laptop of PC inlogt.

• Het kan zijn dat de map “Appdata” niet gelijk zichtbaar is in je mappenstructuur. Je kunt deze zichtbaar maken door op “View” te klikken bovenaan in de verkenner. Daarna vink je “Hidden items” aan.

• Krijg je een foutmelding wanneer je bovenstaande stappen uitvoert (bijvoorbeeld “toegang verboden”)? Neem dan telefonisch contact op met de ICT Servicedesk. Bel: 030 – 253 4500.

Laatst bijgewerkt op: 11/09/2019