Doelgroep: Studenten

Gmail: mail migreren naar Office 365 op macOS

Deze handleiding is bedoeld voor studenten die van Gmail overstappen naar Outlook en Office 365. Hier wordt uitgelegd hoe je de mail uit je Gmail inbox kunt overzetten naar je nieuwe Outlook inbox.

Deel 1: Office 365 koppelen in je Mail app
Deel 2: UU Gmail koppelen in je Mail app
Deel 3: Mail migreren

Voor de handleiding over het overzetten van je data uit Google drive klik hier:Google account: data veilig stellen (Google Takeout)

• Voor het volgen van deze handleiding is het nodig om minstens Mojave 10.14 te hebben als besturingssysteem van je Mac. Heb je nog een oudere versie, update je computer dan voordat je verder gaat.

Deel 1: Office 365 koppelen in je mail app

• Open de app ‘Mail’ vanuit de dock doormiddel van Spotlight (Cmd + Spatie en zoek ‘Mail’)
    • Klik in het menu op ‘Mail’ en vervolgens op ‘Add Account’

(Wanneer je Mail voor het eerst opent kan je deze stap overslaan)

Let op: zorg dat je besturingssysteem up to date is om eventuele problemen te voorkomen. Klik hier voor meer informatie over het updaten van je Mac: https://support.apple.com/nl-nl/HT201541 .

• Selecteer in het verschenen menu de optie ‘Exchange’ en klik op ‘Continue’.

Vul hier je naam in gevolgd door je UU e-mailadres.

• Het kan zijn dat je wordt gevraagd om een interne en externe URL in te vullen. Als dit zo is vul dan in beide vakjes outlook.office365.com in.

In het verschenen scherm kies je voor ‘Sign in’.

Er verschijnt een inlogscherm van de UU.

• Log hier in met je UU e-mailadres en wachtwoord.

• Als je deze melding krijgt, klik je op ‘Accept’.

Wanneer je succesvol bent ingelogd vraagt de applicatie welke onderdelen je wilt synchroniseren.

• Kies zelf welke onderdelen je wilt maar selecteer in ieder geval de optie ‘Mail’.

Je Office 365 account is nu succesvol gekoppeld in de Mail app.

Deel 2: UU Gmail koppelen in je mail app

• Klik in het Menu op ‘Mail’ en vervolgens op ‘Add Account’.

• Selecteer in het verschenen menu de optie ‘Google’ en klik op ‘Continue’

• In het verschenen scherm kies ‘Open Safari’

In het nieuw geopende scherm van Safari vul je je UU e-mailadres in en klik je op ‘Volgende’.

Er verschijnt een inlogscherm van de UU.

• Log hier in met je Solis-id en wachtwoord.

• Klik op ‘Accepteren’ als je deze melding krijgt

Na succesvol inloggen vraagt de applicatie welke onderdelen je wil synchroniseren. Selecteer in ieder geval de optie ‘Mail’.

Je UU-Gmail account is nu succesvol gekoppeld in de Mail app.

Deel 3: Mail migreren

Wanneer je Office 365 en UU-Gmail account beide gekoppeld zijn binnen de Mail app, kan je beginnen met het overzetten van je e-mails.

• Indien je mailboxen nog niet zichtbaar zijn in de linker kolom, klik je op ‘Mailboxes’
    • Klap de map ‘Inbox’ uit
    • Kies voor map met je e-mailadres (dit is je UU-Gmail mailbox)
    • Selecteer alle e-mail die je wilt migreren naar Office 365 (om alle mail tegelijk te selecteren: Cmd + A)
    • Sleep de mails vanuit de UU-Gmail map naar de map Exchange (dit is je Office 365 mailbox)
    • Herhaal deze stappen voor de mappen ‘Sent’ en als je wilt ‘Junk’

• Ga linksboven naar ‘Accounts’, klik vervolgens de account aan die je niet meer wilt gebruiken en klik op het – teken.

Klik vervolgens op ‘Delete’ om je keuze te bevestigen.

Laatst bijgewerkt op: 6/08/2020