Google account: data veilig stellen (Google Takeout)

Als je stopt met studeren, een tussenjaar hebt of overgaat van een Gmail account naar Office365 (zoals voor alle huidige UU studenten geldt dit jaar) is het verstandig om al je data uit je Google account veilig te stellen. Dit kun je doen door middel van Google Takeout, volg hiervoor onderstaande instructie.

• Ga naar https://takeout.google.com/
    • Log in met je UU studenten e-mailadres (@students.uu.nl)

• Kies nu wat je allemaal wilt back-uppen door aan te vinken wat van toepassing is
    • Klik op ‘Volgende stap’

• Kies nu waar je de back-up op wilt slaan.

Je kunt uit verschillende opties kiezen, in deze handleiding gebruiken we de optie ‘Downloadlink verzenden via e-mail’.

• Kies vervolgens voor ‘Een keer exporteren’

• Kies voor .zip als bestandstype
    • Als je veel grote bestanden wilt exporteren kun je hier kiezen om het aantal Gb hoger te zetten zodat je minder opgesplitste .zip bestanden krijgt
    • Klik op ‘Export maken’

Je ziet deze melding. Afhankelijk van hoeveel data je wilt exporteren kan het even duren voordat je bestand klaar is.

Wanneer de export klaar is kun je het bestand downloaden en opslaan op een voor jouw handige plek.

Je krijgt ook een e-mail bericht met daarin een link naar je archief bestand.

Het .zip bestand met al je gegevens kun je vervolgens opslaan op je eigen computer of op een andere Cloud locatie (bijv. OneDrive).

OneDrive is onderdeel van Office 365 en wanneer je het bestand daar opslaat zijn ze toegankelijk met je nieuwe Office 365 account en kun je makkelijk bestanden delen met andere mensen.

Laatst bijgewerkt op: 15/05/2020