Logo Universiteit Utrecht

Handleidingen

Terug
Doelgroep: Medewerkers

Mobiele telefoon: data wissen bij verlies

Wanneer je telefoon (of tablet) gestolen of vermist is, is dat niet alleen heel vervelend, er kan ook sprake zijn van een datalek. Heb je op je apparaat je UU-mail gekoppeld? Dan kun je twee dingen doen.

Optie 1: Je apparaat loskoppelen van je UU e-mailbox (je apparaat heeft dan geen toegang meer tot je UU e-mailbox)

Optie 2: Je apparaat volledig wissen (dit kan als het apparaat via Microsoft Exchange verbonden is aan je Solis-account voor bijvoorbeeld het bekijken van je werkmail of agenda).

  • Optie 1: Apparaat loskoppelen van je UU e-mailbox

    Wil je dat een apparaat niet langer verbinding kan maken met je UU-mail of -agenda omdat je hem kwijt ben? Dan kun je hem zelf loskoppelen. Lees hieronder hoe je dit doet.

    Let op: wil je je apparaat liever volledig wissen? Sla deze stap dan over en ga naar het onderste gedeelte van deze handleiding.

  • Stap 1

    • Log in op je webmail via outlook.office.com met je UU e-mailadres en solis-wachtwoord
    • Klik rechts boven in het scherm op het Settings icoontje (tandwieltje) om de instellingen te openen
    • Klik dan op “Mail” (Als je nieuwe Outlook gebruikt klik je op “View all Outlook settings”)

  • Stap 2

    • Klik op “Mobile Devices” onder “General” in het linker menu.
    • Selecteer de telefoon die je wil loskoppelen
    • Klik vervolgens op “Remove” zoals aangegeven op de afbeelding hiernaast*.

    Zodra het apparaat verbinding maakt met de UU mail-server wordt de verbinding met je account verbroken. Dat betekent dat het apparaat niet meer bij je account kan. Alle gegevens blijven wel gewoon op dit apparaat staan.

    LET OP: Als je het apparaat loskoppelt, dan is het niet meer mogelijk om het apparaat op afstand te wissen.

  • Optie 2: Volledig wissen van een mobiel apparaat (op afstand)

    LET OP: Doe dit echt alleen als je apparaat gestolen of verloren is. Bij het wissen van gegevens op een extern apparaat wordt het teruggezet naar de fabrieksinstellingen. De gegevens op het apparaat worden permanent verwijderd en dit is niet terug te draaien. Ook niet door ITS.

  • Stap 3

    • Ga wederom naar ‘Mobile devices’ in het instellingen menu onder ‘General’
    • Selecteer de telefoon die je wilt wissen
    • Klik op apparaat wissen: het icoontje dat op de afbeelding wordt aangegeven

    De volgende keer dat het apparaat verbinding probeert te maken met de UU mail-server, worden de gegevens op de mobiele telefoon en eventueel geïnstalleerde opslagkaarten verwijderd. Zodra het wissen van de gegevens op het externe apparaat is gestart, verandert de status van je telefoon in In afwachting van wissen. Wanneer het wissen is voltooid, verandert de status van de mobiele telefoon in Wissen voltooid. Dit is niet terug te draaien.

Laatst bijgewerkt op: 6/09/2019

Terug
Feedback

Heeft deze handleiding je geholpen?

Je helpt ons met jouw feedback. Zo kunnen we onze handleidingen verbeteren!

Sending