OneDrive for Business voor Windows 10

Wanneer je gebruik maakt van Windows 10 en je bent student bij of medewerker van de UU dan is het zeer eenvoudig om aan de slag te gaan met OneDrive for Business. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je de Windows 10 app OneDrive instelt voor gebruik van je Universiteit Utrecht OneDrive account en hoe je naderhand de belangrijkste instellingen kan aanpassen.

• Klik op het OneDrive icoon rechts in de taakbalk (de twee grijze wolkjes).

• Is het OneDrive icoon hier niet zichtbaar? Klik dan hier dan op het pijltje dat omhoog wijst.

Het OneDrive icoon wordt dan zichtbaar in de kleine pop-up die verschijnt. Klik op het OneDrive icoon.

• Klik in de pop- up op ‘Aanmelden’ om de aanmeldprocedure te starten.

• Klik op ‘E-mailadres invoeren’. Vul hier je @students.uu.nl of @uu.nl e-mailadres in en klik op ‘Aanmelden’.

In de popup wordt de map op je pc aangegeven die gebruikt gaat worden als locatie om bestanden naartoe en vandaan te synchroniseren. In deze map vind je straks alle bestanden die in je OneDrive staan.

Documenten die vanaf de pc in deze map geplaatst worden, zijn daarna ook te openen op andere apparaten waar je OneDrive hebt geïnstalleerd. Denk dan bijvoorbeeld aan een tablet, smartphone of laptop.

De documenten zijn ook altijd toegankelijk via de internetbrowser. Hiervoor log je in op https://portal.office.com met je @students.uu.nl of @uu.nl e-mailadres en daarna klik je bij de apps op ‘OneDrive’.

De standaardlocatie is:

C:\Users\[jouw solis id]\OneDrive – Universiteit Utrecht.

• Klik in de pop-up op ‘Volgende’.

In deze pop-up ben je in staat om aan te geven welke inhoud je naar deze PC wilt synchroniseren.

Wanneer je OneDrive nog niet gebruikt zal je alleen de bovenste optie ‘Bestanden die niet in een map staan’ zien staan. De keuzes die hier worden gemaakt zijn later aan te passen.

• Vink aan wat je wilt synchroniseren en klik op de knop ‘Volgende’.

Er volgt een aantal introductieschermen met uitleg over de werking van OneDrive waar je doorheen kan klikken met behulp van de pijl rechts onderin.

Wanneer deze popup verschijnt heb je alles doorlopen en kan je bijna aan het werk met OneDrive op je Windows 10 PC.

• Klik op de knop Open my OneDrive folder.

De lokale OneDrive map wordt geopend en rechts onderin verschijnt een melding dat de inhoud van je OneDrive wordt gesynchroniseerd. Dit is ook te zien aan het OneDrive icoon op de taakbalk.

Je ziet twee blauwe wolkjes met twee blauwe ronddraaiende pijltjes. Dit betekent dat er op dit moment wordt gesynchroniseerd.

Na verloop van tijd verdwijnen de pijltjes en blijven alleen de blauwe wolkjes over. Het synchroniseren is nu gereed. Je kan nu met OneDrive aan de slag.

• Instellingen aanpassen
    Wanneer OneDrive eenmaal in gebruik is, kunnen verschillende instellingen worden aangepast. Deze
    instellingen zijn op twee manieren terug te vinden.

Rechts onderin de taakbalk is het OneDrive icoon zichtbaar. Wanneer je hier links op klikt verschijnt
    een OneDrive popup. Klik je vervolgens rechts bovenin op de drie puntjes dan kan daarna voor
    Instellingen worden gekozen.

Laatst bijgewerkt op: 6/09/2019