Doelgroep: Gasten, Medewerkers en Studenten

Printers – Hoe kan ik iets naar de Multifunctional sturen.

Deze handleiding geeft de verschillende manieren aan hoe je opdrachten naar de nieuwe Multifunctionals kan sturen, bestaande uit de Altalink C80xx modellen en het tafelmodel, de Xerox Versalink C405.

We onderscheiden 5 manieren op te printen.

• Printen via lokaal geïnstalleerde printers (aanbevolen methode)
  • Print via de uploadportal (grote kans op  ‘resources required’ , zie i-tje hieronder)
  • Printen via de app (grote kans op ‘resources required’)
  • Printen via de mail (grote kans op ‘resources required’)
  • Printen via de mobile app (grote kans op ‘resources required’)
  • Resources required melding: we adviseren om te printen vanuit een lokaal geïnstalleerde printer.

De pagina’s van bijvoorbeeld een PDF zijn vrijwel nooit A4 en komen niet uit de printer als deze niet naar A4 worden geschaald. Een lokaal geïnstalleerde printer kan als enige methode schalen (naar A4 en A3 papier).

• Lokaal geïnstalleerde printers

Zit je achter een computer of laptop van de UU, dan hoef je alleen de juiste printer te selecteren.

Druk op afdrukken binnen de applicatie (ctrl+P) en kies een printer die op het lokale apparaat staan geïnstalleerd.

kies UUColour of UUBlack voor de Xerox Multifunctionals.

Voor het installeren van een driver in Windows, klik hier.

instellingen:

• Zorg dat je verbonden bent met het UU netwerk
    • queuenaam \\myprint.soliscom.uu.nl\UUColour
    • Driver: Xerox C80xx PPD

Voor het installeren van een driver in MacOS, klik hier.

Instellingen:

• zorg dat je verbonden bent met het UU netwerk.
    • Type: “Windows printer via spoolss”
    • URL:“smb://myprint.soliscom.uu.nl/UUColour”
    • Driver: Xerox C80xx ppd

Voor het installeren van een driver in Linux, klik hier.

instellingen:

• zorg dat je verbonden bent met het UU netwerk.
    • printen via Samba
    • URL:”smb://myprint.soliscom.uu.nl/UUColour”
    • Driver: Xerox C80xx PPD

• De uploadportal (niet geschikt voor o.a. PDF wegens de resources required)

Ga in een browser naar de URL www.uu.nl/myprintportal en log in met je solis credentials.

Klik in het zwarte scherm gedeelte aan de linkerkant op “Upload job”.

Als je op de knop “select files” drukt komt er een pop-up met een verkenner tevoorschijn waarin je je bestand kan selecteren.

Voordat je de file verzend via de blauwe klop “Upload” beneden in je scherm, kan je zwart/wit of kleur en enkelzijdig of dubbelzijdig (duplex) instellingen bepalen.

Kleur en enkelzijdig staan standaard ingesteld.

Nadat je je document hebt geupload, is deze terug te vinden op de Multifunctional.

• Printen via de mail (niet geschikt voor o.a. PDF wegens de resources required).

let op dat dit alleen werkt vanuit een ….@uu.nl of …..@students.uu.nl mailadres. Heb je gastaccount, dan valt deze methode dus af.

Verstuur een mail vanuit je uu mail naar:

mail2print@uu.nl.

Anders dan voorheen wordt je opdracht nu default in kleur verstuurd. Op de printer kan je nog een aantal opties bepalen waaronder de keuze of je zwart/wit of kleur wilt printen.

LET OP! print@uu.nl komt aan op de oude printers. De Xerox Workcentre 7855.
    Als de uitfasering van deze printers voorbij is, wordt print@uu.nl als alias toegevoegd aan mail2print@uu.nl

• Printen via de mobile app (niet geschikt voor o.a. PDF wegens de resources required).

Installeer de “Ysoft SafeQ Mobile Print” app uit de app store.

Vul bij de URL http://myprintportal.uu.nl in en druk op discover.

Druk op “ja” als je de melding krijgt of je de https://myprintportal.uu.nl/end-user/ui/ als printserver wilt gebruiken.

Vul je solis-credentials in bij je username en password zet een vinkje bij ‘Save credentials and Server URL’.

Dit waren de stappen die je eenmalig moest doen. Je kunt nu inloggen.

De app is eenvoudig in gebruik. druk op <add files> om bestanden te selecteren. <upload> om je bestanden in de printqueue te zetten.

Via de <print Options> kan je kiezen tussen de opties zwart/wit of kleur en enkelzijdig of dubbelzijdig.

Laatst bijgewerkt op: 1/10/2020