RemoteApps: mobiel werken (Windows)

Deze handleiding beschrijft hoe je als medewerker gebruik kunt maken van RemoteApps.

RemoteApps is bedoeld om applicaties op te starten en te gebruiken vanaf elke computer en plaats. Of dit nu vanaf je computer op de UU is, vanaf thuis of onderweg is.

Met RemoteApps kun je gebruik maken van verschillende applicaties (zoals Vetware). Vereist is:

• Een (stabiele) internetverbinding
  • Windows 7 of hoger
  • Twee-factor authenticatie (wordt hieronder uitgelegd).

Studenten kunnen gebruik maken van MyWorkplace

• Maak je gebruik van een computer op de universiteit? Dan kun je stap 1 t/m 11 overslaan, en deze handleiding starten bij stap 12.

Zorg dat je een internetverbinding hebt. Op de universiteit kan je verbinden met het draadloze netwerk eduroam.

• Let op: de volgende stappen en schermafbeeldingen kunnen per browser verschillen.

Ga naar de website https://remoteapps.uu.nl

Vul vervolgens je universitaire e-mailadres (met al je voorletters) en wachtwoord in.

Werkt je e-mailadres niet? Je kunt ook inloggen met je Solis-id in plaats van je e-mailadres.

Vul je verificatiecode in.

Krijg je dit scherm niet te zien? Lees dan de tip hieronder.

• Kreeg je hierboven niet de mogelijkheid om een verificatiecode in te vullen? Dan heb je twee-factor authenticatie nog niet eerder ingesteld. Je moet dit eerst doen. Doe het volgende:

• Je krijgt onderstaand venter te zien. Daarin staat een verwijzing naar https://mysolisid.uu.nl/ om extra twee-factor authenticatie in te stellen. Klik daarop.

• Meld je aan met je Solis-id en wachtwoord. Er wordt een e-mail met een code gestuurd naar je privé e-mailadres die je daarna moet invullen in het geopende scherm.
    • Volg de instructies op de website om het instellen af te ronden.
    • Ben je klaar, volg dan deze handleiding opnieuw.

Neem contact op met de ICT Servicedesk indien je geen privé e-mailadres hebt opgegeven of wanneer je geen e-mail ontvangt. Je kunt ook de veelgestelde vragen over extra authenticatie bekijken.

Klik op “Detect Receiver”.

Vink “I agree with the Citrix license agreement” aan en klik vervolgens op “Download”.

Bewaar het bestand (Save File / Save As) of open het direct indien je die mogelijkheid krijgt.

Open het zojuist gedownloade bestand.

Klik op “Start”.

Vink “I accept the license agreement” aan en druk op “Install”.

De installatie kan enige tijd duren.

Wanneer de Citrix Receiver is geïnstalleerd, klik je op “Finish” en sluit de browser af.

Indien je dit scherm krijgt:

• Klik op “Citrix Receiver Launcher”
    • Vink “Remember my choice for receiver links” aan
    • Klik op “Open link”.

Start de browser indien nodig weer op en ga naar https://remoteapps.uu.nl

Indien erom gevraagd wordt:

• Meld je aan met je UU e-mailadres en wachtwoord.
    • Geef je twee-factor authenticatie op.

Je bent ingelogd bij RemoteApps.

RemoteApps start standaard op in “Favorieten”. Hier kun je later je eigen favoriete apps plaatsen.

Klik op het icoontje “APPS”  rechts bovenin om de overige applicaties te zien die je kunt gebruiken.

Je ziet nu alle beschikbare apps staan. Vanuit hier kun je deze opstarten door op het icoon te klikken.

• Wil je een app in je favorietenlijst zetten?

• Klik op “Details” naast het icoon;
    • Klik op “Toevoegen aan favorieten”.

MyWorkplace-OSX-stap9

Klik op “Openen” bij een app om deze op te starten (zoals in het voorbeeld hierboven van Adobe Reader).

Tijdens het opstarten van een app kunnen er meldingen van de Citrix Receiver verschijnen.

Zet in dat geval een vinkje bij “Do not ask me again for this site” en klik op “Permit use” of Permit all access.

Om uit te loggen bij RemoteApps, klik je in het hoofdscherm op je naam, en vervolgens op “Log Off”.

Laatst bijgewerkt op: 10/07/2019