Solismail op iPhone/iPad

Deze handleiding beschrijft hoe je met een iPhone (of iPad) je UU e-mail (solis-mail), contacten en agenda kan instellen van de Universiteit Utrecht.

Druk in het beginscherm van de iPhone/iPad op [Settings].

Scroll naar beneden in de lijst en druk op [Accounts & Passwords].

Druk op [Add Account].

Druk op [Microsoft Exchange].

Vul je e-mail adres in. In het veld [Description] kun je de naam van de mailbox kiezen. Bijvoorbeeld ‘UU email’.

Druk op [Sign In].

Er verschijnt een inlogscherm van de Universiteit.

Vul hier je mailadres en wachtwoord in.

Standaard wordt er vanuit gegaan dat je alle onderdelen (mail, contacten, agenda) wilt synchroniseren, maar als je geen gebruik wilt maken van één van de onderdelen kun je dit nu uitzetten.

Je kunt dit op een later tijdstip via de instellingen nog wijzigen.

Druk vervolgens op [Save].

Kies in dit menu nog een keer voor [UU email] (of de naam die je hiervoor aan de mailbox hebt gegeven).

Druk op [Mail Days to Sync]. Hier kun je de periode instellen van de synchronisatie van je e-mail.

• Solis-mail is nu ingesteld op je telefoon.

Er zijn echter een aantal aanvullende instellingen die de meeste gebruikers ook willen configureren, zoals het instellen van de standaard emailbox en agenda. Op die manier worden e-mails die je verstuurt standaard vanaf je UU-emailadres verzonden, en afspraken die je in je telefoon zet ook bewaard in je UU-agenda. Als je dit ook wilt, ga dan verder met de stappen hieronder.

Wanneer je alleen het universitaire e-mailaccount (Solis-mail) hebt gekoppeld op je telefoon (en bijvoorbeeld geen iCloud of andere privé e-mailadressen hebt ingesteld), dan hoef je onderstaande niet in te stellen. De e-mail en agenda staat dan standaard al op Solis-mail. Wanneer je in een later stadium andere e-mailadressen toevoegt, kun je de onderstaande instructie alsnog achteraf volgen.

Heb je er voor gekozen om je agenda te synchroniseren met de agenda (calendar), en wil je dat afspraken die je op je telefoon invoert in je UU-agenda komen?

Ga dan wederom naar [Settings] op je thuisscherm en scroll vervolgens naar beneden en druk op [Calendar].

Scroll helemaal naar beneden naar [Default Calendar] en druk hierop.

Selecteer nu de agenda bij [UU email] (of de naam die je hebt gegeven aan de e-mailbox).

Ga vervolgens weer naar het homescreen door op de thuisknop te drukken.

Laatst bijgewerkt op: 20/06/2019