Gmail als primair e-mailadres

Indien je als student naast je studie ook gaat werken bij de Universiteit Utrecht (medewerkersaanstelling), krijg je een nieuw e-mailadres. Dit eindigt op @uu.nl (bijv. j.a.janssen@uu.nl) en is je zogenaamde Solismail.

Alle e-mail die naar jou verzonden wordt (zowel naar je @students.uu.nl en je @uu.nl e-mailadres), wordt vanaf het moment dat je in dienst bent getreden afgeleverd op je Solismail. Er komt geen nieuwe e-mail meer binnen op je UU-Gmail*.

Sommige student-medewerkers willen graag hun UU-Gmail blijven gebruiken voor de afhandeling van hun e-mail in plaats van de Solis-mail. Indien je dit wilt, kun je deze handleiding volgen om dat zelf in te stellen. Hiermee stel je dus in dat al je e-mail wordt afgeleverd op je UU-Gmail.

* Oude e-mails blijven gewoon staan in je UU-Gmail. Er wordt nooit iets weggegooid.

Ga naar https://outlook.office.com log daar in met je medewerkers e-mailadres (bijv. j.a.janssen@uu.nl) en je (Solis) wachtwoord.

Kies voor Instellingen (tandwieltje) rechtsbovenaan, en klik vervolgens op “View all Outlook settings”.

Klik op “Mail” en vervolgens op “Rules”. Om een nieuwe regel in te stellen klik je op het plusje met daarnaast “Add new rule”.

In het veld onder “Add a condition” selecteer je “Apply to all messages”.

In het veld onder “Add an action” selecteer je “Redirect to”.

Vul hier nu je UU-Gmail e-mailadres in, maar in plaats van “@students.uu.nl” op het einde vul je nu “@galias.students.uu.nl” in. Bijvoorbeeld: indien je UU-Gmailadres “j.a.janssen@students.uu.nl” is, vul je hier nu in “j.a.janssen@galias.students.uu.nl”.

Klik op “Save” om je nieuwe regel op te slaan.

Als je de regel wilt aanpassen klik je hier op het pen icoontje.

Als je een regel wilt verwijderen klik je hier op het prullenbak icoontje.

Je e-mail komt vanaf nu aan op je UU-Gmail.

Let wel: alle e-mail die gestuurd wordt naar je UU-Gmail e-mailadres, komt tevens terecht in je Solis-mail. Mocht je toch nog een keer inloggen op solismail.uu.nl, dan zie je ook hier al je e-mail nog staan.

Laatst bijgewerkt op: 29/08/2019