Gmail als primair e-mailadres

Indien je als student naast je studie ook gaat werken bij de Universiteit Utrecht (medewerkersaanstelling), krijg je een nieuw e-mailadres. Dit eindigt op @uu.nl (bijv. j.a.janssen@uu.nl) en is je zogenaamde Solismail.

Alle e-mail die naar jou verzonden wordt (zowel naar je @students.uu.nl en je @uu.nl e-mailadres), wordt vanaf het moment dat je in dienst bent getreden afgeleverd op je Solismail. Er komt geen nieuwe e-mail meer binnen op je UU-Gmail*.

Sommige student-medewerkers willen graag hun UU-Gmail blijven gebruiken voor de afhandeling van hun e-mail in plaats van de Solis-mail. Indien je dit wilt, kun je deze handleiding volgen om dat zelf in te stellen. Hiermee stel je dus in dat al je e-mail wordt afgeleverd op je UU-Gmail.

* Oude e-mails blijven gewoon staan in je UU-Gmail. Er wordt nooit iets weggegooid.

Ga naar https://outlook.office.com log daar in met je medewerkers e-mailadres (bijv. j.a.janssen@uu.nl) en je (Solis) wachtwoord.

Kies voor Instellingen (tandwieltje) rechtsbovenaan, en klik vervolgens op “View all Outlook settings”.

Klik op “Email” en vervolgens op “Forwarding”.

Vink de optie “Enable forwarding” aan.

Vul nu je UU e-mailadres in, maar in plaats van “@students.uu.nl” op het einde vul je nu “@galias.students.uu.nl” in. Bijvoorbeeld: indien je UU-adres “j.a.janssen@students.uu.nl” is, vul je hier nu in “j.a.janssen@galias.students.uu.nl”.

Vink de optie “Keep a copy of forwarded messages” aan.

Klik op “Save” om je nieuwe regel op te slaan.

Vanaf nu kan je je e-mail bekijken in je UU Gmail inbox.

Let op: alle e-mails die naar je UU Gmail worden verzonden zijn ook zichtbaar in je Solis-inbox. Wanneer je daar aanlogt vind je ook daar je mail.

Laatst bijgewerkt op: 20/01/2020