Logo Universiteit Utrecht

Handleidingen

Terug
Doelgroep: Medewerkers

Videoplatform UU: FAQ migratie

  • Alleen docenten van de UU hebben standaard rechten voor het opnemen van video’s en een persoonlijke map in het Videoplatform. Studenten en overige medewerkers kunnen dit aanvragen door een mail te sturen naar teachingsupport@uu.nl met een onderbouwing waarom het noodzakelijk is.

    Indien een gebruiker niet bekend was in het videoplatform op het moment van de migratie, konden de opnames uit MyMediasite niet onder het persoonlijk kanaal worden geplaatst. Stuur een mail naar videoplatform@uu.nl met het verzoek om oude media naar je nieuwe persoonlijke kanaal te verplaatsen. Vermeld hierbij uw naam en Solis-id.

    Gedeelde mappen in MyMediasite zijn niet meer zichtbaar vanuit uw persoonlijke omgeving op het videoplatform. Deze mappen zijn wel gemigreerd maar zijn alleen vanuit de originele locatie benaderbaar. Neem contact op met de facultaire key user om toegang te krijgen tot de map of de specifieke video’s uit de map.

    Nee. Alle bestaande video’s zijn overgezet en de oude verwijzingen (links) verwijzen automatisch door naar dezelfde video op het nieuwe Videoplatform. Je hoeft dus nergens links (zoals op Blackboard) te wijzigen.

    Stuur een mail naar teachingsupport@uu.nl. Vermeld je naam, Solis-id, de naam van de video en de link die niet meer werkt.

    Gemigreerde media is binnen het Videoplatform standaard afgeschermd in de zoekfunctie. Dit is om de doorzoekbaarheid van nieuwe content te verbeteren. Het relevante materiaal kan gedeeld worden via een link of in overleg met de facultaire key-user beschikbaar/zichtbaar worden gemaakt.

    Bepaalde elementen uit video’s van Mymediasite konden helaas niet overgenomen worden op het videoplatform. Het gaat hierbij om elementen als quizjes, polls, annotaties en statistieken. Neem contact op met de facultaire key-user voor informatie.

    Alle video’s zijn op dit moment vanuit Mediasite gekopieerd naar het nieuwe platform. Deze moeten echter nog worden geoptimaliseerd (getranscodeerd) om goed af te kunnen spelen in verschillende formaten, zoals op een mobiele telefoon of bij een verbinding met beperkte snelheid.

    Het transcoderen kan er voor zorgen dat de video slecht afspeelbaar is. Het proces vindt op de achtergrond plaats en duurt naar verwachting tot eind augustus. Daarna is dit voor alle video’s vanzelf verbeterd. Nieuwe opnames worden met prioriteit boven oude opnames geoptimaliseerd, maar dit kan tot eind augustus wat langer duren dan normaal.

    Of een video al is getranscodeerd is zichtbaar in het Bewerkmenu van een video. Zie onderstaande groene balk:

    Analytics van video’s zijn helaas niet meegenomen van Mymediasite. Informatie over hoe vaak de video is bekeken in MyMediasite is wel terug te vinden in het Videoplatform. Om dit in te kunnen zien moet u de video bewerken. De informatie over het aantal ‘views’ bevindt zich onder het ‘Parameters’ tabblad onder het kopje ‘Externe gegevens’.

    Nee, dit is niet meer mogelijk. Het is wel mogelijk om de video goed af te schermen. Dit kunt u doen door de video te bewerken en onder het tabblad ‘Rechten’ aan te vinken dat de video ‘Niet vermeld’  is. Dit betekent dat gebruikers de video niet kunnen opzoeken binnen het platform.

    Ten tweede is het belangrijk dat het menu om de video te delen uit staat voor gebruikers. Ga hiervoor naar het tabblad ‘Community’ en zorg dat de optie ‘Delen-sectie weergeven’ uit staat. U kunt de video nu insluiten waar u wilt via de link.

    Zie ook de vraag ‘Hoe kan je een video afschermen?’ in de FAQ.

    Gebruikers die een wachtwoord hadden ingesteld op hun video’s in MyMediasite zullen binnenkort benaderd worden door hun key-user.

    Op het Videoplatform wordt de eigenaar (Owner) uit Mediasite de Speaker op een video, dit geeft direct bewerkingsrechten op een presentatie. In Mediasite was de Owner vaak niet gelijk aan de presentator omdat deze rol vaak werd vervuld door een Key User of collega. Neem contact op met uw facultaire Key user wanneer het nodig is dat uw rechten op een video worden uitgebreid.

Laatst bijgewerkt op: 19/07/2021

Terug
Feedback

Heeft deze handleiding je geholpen?

Je helpt ons met jouw feedback. Zo kunnen we onze handleidingen verbeteren!

Sending