Logo Universiteit Utrecht

Terug
Doelgroep: Studenten

MyWorkplace: FAQ

Hieronder vind je de meest gestelde vragen en antwoorden over MyWorkplace.

 • Deze melding verschijnt bij de eerste keer dat je met de browser gebruik maakt van MyWorkplace. Klik op “installeren” en volg de stappen in de handleiding. Het is beter geen gebruik te maken van de aangeboden (HTML5-gebaseerd) “lichte versie” aangezien deze minder functionaliteit biedt en sommige applicaties hiermee niet goed werken (zwarte schermen).

  Na installatie van de Citrix Workspace App (Citrix Receiver) moet de browser opnieuw worden opgestart, voordat je verder gaat in MyWorkplace.

  Dit duidt er op dat de Citrix Workspace App (Citrix Receiver) niet goed geïnstalleerd is. Je werkt dan met de “lichte versie” (HTML5-gebaseerd).
  Sommige applicaties werken niet goed met deze “lichte versie”. Ook is het met HTML5 niet mogelijk bestanden op je harde schijf op te slaan en te copy-pasten met (lokale) applicaties.

  Installeer de Citrix Workspace App (Citrix Receiver) opnieuw of maak gebruik van een andere browser.

  Wanneer de Citrix Workspace App (Citrix Receiver) niet goed is geïnstalleerd is de functionaliteit in MyWorkplace beperkt. Je werkt dan in de “light modus”. Installeer eenmalig de Citrix Workspace App (Citrix Receiver) om je bestanden en lokale printer te benaderen (zie ook de handleiding). Zo maak je optimaal gebruik MyWorkplace.

  Vanuit de applicatie die je in MyWorkplace gebruikt (bijvoorbeeld SPSS) ga je naar het menu.
  Klik op File, Open en hierna op Data. Je ziet een menu-structuur verschijnen met verschillende mappen. De bestanden die je op je laptop hebt opgeslagen staan meestal op je C-schijf (Windows)  of H-schijf (Mac). De schijf vind je door eerst in het “Look In:” veld te klikken op het icoontje WP00xx (in screenshot WP0062). Vervolgens selecteer je de schijf.

  Windows
  Ga naar de map: C:\Users\Je eigen naam\MyDocuments of C:\Users\Je eigen naam\Downloads of C:\Users\Je eigen naam\Bureaublad (afhankelijk waar je je bestanden eerder opgeslagen hebt). Downloads vanuit Blackboard worden bewaard in de map C:\Windows\Temp.

  MyWorkplaceFAQ-Windows-mappen

   

  Mac
  Ga naar de map: H:\Users\Je eigen naam\MyDocuments of H:\Users\Je eigen naam\Downloads of H:\Users\Je eigen naam\Bureaublad (afhankelijk waar je je bestanden eerder opgeslagen hebt). Downloads vanuit Blackboard worden bewaard in de standaard “Downloads” map.

  Start een willekeurige applicatie in MyWorkplace op, bijvoorbeeld de Windows Explorer. Indien je HTML5 in de balk bovenaan ziet staan is de Citrix Workspace App (Citrix Receiver) niet goed geïnstalleerd en werk je met de “lichte versie” van MyWorkplace.
  Installeer de Citrix Workspace App (Citrix Receiver) opnieuw of maak gebruik van een andere browser. Controleer of de andere browser wel gebruik maakt van de Citrix Workspace App (Citrix Receiver) (geen HTML5 melding bij het opstarten van een applicatie).

   

  Vanaf Safari versie 12 wordt de Citrix Workspace App (Citrix Receiver) – ook als je deze succesvol geïnstalleerd hebt – niet meer herkend door Safari. Dit is op te lossen door gebruik te maken van een andere browser, bijvoorbeeld Firefox of Chrome.

  Zie ook MyWorkplace macOS handleiding voor meer informatie.

  De Google Chrome browser heeft soms problemen met het (automatisch) herkennen van de Citrix Workspace App (Citrix Receiver). Dit is als volgt op te lossen:

  Stap 1: Klik binnen MyWorkplace op je naam rechtsboven.

  Stap 2: Klik op “Citrix Receiver wijzigen”.

  Stap 3: Klik in het volgende scherm op “Citrix Receiver detecteren”.

  Stap 4: Er kan een pop-up verschijnen. Vink hierin “Deze typen links altijd openen in de bijbehorende app” aan en klik op Citrix Workspace Launcher openen.

  Controleer de goede werking van de Citrix Workspace App (Citrix Receiver) door daarna een willekeurige applicatie op te starten, bijvoorbeeld de Windows Explorer.

  Indien je HTML5 in de balk bovenaan ziet staan is de Citrix Workspace App (Citrix Receiver) niet goed geïnstalleerd.

  Blijft het probleem aanwezig, maak dan gebruik van een andere browser.

  MyWorkplace kan nog geen directe connectie maken met bestanden op bijvoorbeeld Onedrive of Google Drive. Dat kan wel als je van Onedrive of Google Drive de app of tool download op je eigen apparaat. Je kunt deze dan benaderen via je lokale opslag, op de manier waarop je ook je C-schijf benadert.

  Wanneer de Citrix Workspace App (Citrix Receiver) niet goed is geïnstalleerd is de functionaliteit in MyWorkplace beperkt. Installeer eenmalig de Citrix Workspace App (Citrix Receiver) om informatie te kunnen kopiëren tussen lokale en MyWorkplace software. Gebruik geen Edge als browser, maar bijvoorbeeld Chrome of Firefox.

  Dit treedt op als de Citrix Workspace App (Citrix Receiver) niet goed geïnstalleerd is op je PC of laptop. Installeer eenmalig de Citrix Workspace app (zie ook de handleiding). Gebruik geen Edge als browser, maar bijvoorbeeld Chrome of Firefox.

  Voor Mac gebruikers: mocht je na het installeren van de meest recente Citrix Workspace App (Citrix Receiver) nog steeds problemen hebben, wijzig dan het Citrix Receiver config bestand als volgt:

  – Open Finder. Klik op Ga. Klik op Ga naar map………

  – Type in: ~/ Library/Application Support/Citrix Receiver. Klik op Ga.

  – Open het Config bestand met een teksteditor.

  – Verander de regel KeyboardLayout=(User Profile) in de gewenste lay-out bijvoorbeeld, KeyboardLayout=US-International

  – Sla het bestand op.

  De meest voorkomende KeyboardLayout setting zijn:

  – Belgian Dutch                  – US-International

  – Belgian French                 – Russian

  – Dutch                                   – Italian

  – French

  – German

  – Spanish

  – United Kingdom

  – US

  – US-International

  Standaard staan deze op Nederlands ingesteld. Door de applicatie Regional Settings te openen, kan je dat aanpassen naar bijvoorbeeld English/United States.

  Deze setting wordt na uitloggen bewaard als voorkeursinstelling binnen MyWorkplace.

  Ja, dat is mogelijk als je op één PC aan het werk bent en vervolgens op een andere PC verder wilt werken. Je sessie zal gewoon overgenomen worden. Wanneer je overstapt naar een tablet of smartphone is deze optie beperkt wanneer je meerdere applicaties geopend hebt op de pc. Op deze apparaten kun je namelijk maar één applicatie actief hebben.

  Sommige besturingssystemen (waaronder Android) geven bij het intypen van de logingegevens suggesties op basis van daar eerder ingevulde gegevens (dus bijvoorbeeld bij een tweede keer inloggen). Android zet echter vaak een spatie achter het ‘Address’ en de ‘Username’ waardoor het inloggen niet lukt. Indien je de suggestie van Android toch wilt gebruiken selecteer de suggestie dan en ga op dat veld staan en haal de spatie achter de invoer weg. De makkelijkste manier is het volledige ‘Address’ en ‘User Name’ zelf in te vullen wanneer je naar Myworkplace.uu.nl gaat.

  Deze melding treedt op bij gebruik van macOS 10.13.4. De melding kan genegeerd worden. Er zijn geen nadelige gevolgen voor de werking van MyWorkplace.
  Als je de nieuwste versie van de Workspace App installeert, krijg je de melding niet meer te zien.

 • Virusscanners kunnen diverse problemen veroorzaken. Wanneer je een probleem ervaart waar je niet uitkomt met bovenstaande stappen, kun je het volgende proberen:

  • Voeg Citrix toe als uitzondering binnen je virusscanner
  • Deinstalleer alle virusscanners, en installeer één (goede) virusscanner (opnieuw)
  • Voeg Citrix handmatig toe als extensie binnen Google Chrome

Laatst bijgewerkt op: 23/08/2021

Terug
Feedback

Heeft deze handleiding je geholpen?

Je helpt ons met jouw feedback. Zo kunnen we onze handleidingen verbeteren!

Sending