Printers: IPP printen via Windows

Deze afdrukmethode op basis van het Internet Print Protocol (IPP) wordt aanbevolen voor Linux- en Mac-platforms.

Het kan ook op Windows 10 worden gebruikt, maar houd er rekening mee dat de installatie van de UUBlack/UUColour-queues eenvoudiger en sneller is dan de IPP Print-queue.

• Om deze printmethode te kunnen installeren en gebruiken, moet je verbonden zijn met het UU-netwerk.

• Ga naar de downloadsite van Xerox drivers.            https://www.support.xerox.com/en-us/product/global-printer-     driver/downloads?platform=win10x64&language=en
    • Selecteer je Windows versie.
    • Download de driver “V3 Xerox Global Print Driver PostScript”.

Wanneer je de functie “Internet Printing Client” voor de eerste keer installeert, moet je controleren of deze functie is geactiveerd op je Windows 10-apparaat.

• Typ “Windows-onderdelen in- of uitschakelen” in het Windows-zoekvak op het bureaublad.
    • Zorg ervoor dat de “Internet Printing Client” is ingeschakeld en start indien nodig je apparaat opnieuw op.

Voeg nu de IPP-printer toe:

• Selecteer in het menu “Add Printers & scanners” de optie “The printer that I want isn’t listed”.
    • Typ het pad naar de IPP-printer: https://myprint.uu.nl/printers/IPPPrint/.printer
    • Druk nu op “Next”.
    • Voer je inloggegevens in, zoals in dit voorbeeld, gebruikersnaam: soliscom\janssen001

Configureer je printer in het menu “Control Panel”, “Devices and Printers”:

• Klik met de rechtermuisknop op het printerpictogram “IPPPrint on https://myprint.uu.nl”.
    • Selecteer “Printer properties”.

• Ga naar het tabblad “Advanced”, klik vervolgens op “Printing Defaults” in de linkerbenedenhoek en vervolgens op “Printing Options”.
    • De standaardinstelling is dubbelzijdig.

• Om alleen zwart-wit af te drukken: Wijzig de optie “Xerox Black and White” in “ON”.
    • Om in kleur af te drukken als het origineel dergelijke pagina’s heeft: Zet de optie “Xerox Black and White” op “OFF” (Use document color)”.
    • Selecteer “Apply”.

Ga naar “Advanced”, dan “Printing Defaults”, en nogmaals “Advanced”. En kies de volgende instellingen:

• Job ID: “Disable JobID”.
    • Driver > TrueType Font: “Download as Softfont”.
    • Selecteer “Apply”.

Ga naar het tabblad “Ports” en selecteer vervolgens in de rechterbenedenhoek “Configure Port”.

Controleer de gebruikersnaam:

• Je kunt het standaardformaat gebruiken, zoals soliscom\janssen001,Ook geldig is de vorm: janssen001@soliscom.uu.nl

Let op: als je Solis-wachtwoord wijzigt, vergeet dan niet deze ook hier te wijzigen.

• Selecteer “Apply”.

Ga naar het tabblad “Configuration” en voer de volgende instellingen in:

• Controleer of de bidirectionele communicatie is ingesteld op “OFF”.
    • Controleer of je favoriete printer model C8055 is. Deze heeft standaard 6 lades.
    • Finisher: “Office finisher LX”.
    • Job storage module: “Not installed”.
    • Selecteer “Apply”.

Ga naar het tabblad “Administration” en vul de volgende gegevens in:

• Kies bij “Configuration”: (bijvoorbeeld) C8055.
    • Selecteer “Apply”.

Je bent nu klaar met het instellen van de IPP printer.

Laatst bijgewerkt op: 27/08/2021