Logo Universiteit Utrecht

< Vorige pagina

 

Wil je je mail overzetten naar je nieuwe Office 365 mailbox? Volg dan deze handleiding: Gmail: mail migreren naar Office 365 op macOS.

Wil je een back-up maken van de data in je Google account? Volg dan deze handleiding: Google account: data veilig stellen (Google Takeout)

Als je een document in je Google Drive hebt gedeeld met andere mensen zodat je er samen aan kunt werken wordt het net als je andere documenten meegenomen in de back-up die je met Google Takeout kunt maken (zie kopje “Hoe kan ik de data in mijn Google account veilig stellen?”). Je moet het document vervolgens op een andere (Cloud) locatie opslaan, bijvoorbeeld Onedrive, en weer opnieuw delen om samen te kunnen werken.

Als een document met jou gedeeld is, en je dus niet de eigenaar bent, dan komt het niet mee in de back-up en zal de eigenaar van het document het opnieuw met je moeten delen.

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je Office applicaties kunt installeren: Office 365 thuis installeren. Je kunt ze ook benaderen door in te loggen op je mail via outlook.office365.com/uu.nl. En vervolgens op de bolletjes linksbovenin te klikken:

Op deze pagina staan allerlei instructies voor het gebruik van de verschillende Office apps: https://solisservices.sharepoint.com/sites/Office365help/.

Daarnaast kun je ook terrecht op de eigen pagina van Microsoft voor uitgebreide informatie over de fucntionaliteit van de verschillende applicaties: https://support.microsoft.com/nl-nl/microsoft-365.

Enkele dingen waar je straks op moet letten die niet meer kunnen met je UU Gmail account:

    • Inloggen op je UU Google account op andere websites. Mogelijk gebruik je je UU Google account als profiel op verschillende websites, het is goed om hier bij stil te staan en je gegevens eventueel over te zetten naar een andere (Google) account.

 

    • Je UU Google account gebruiken om je Android telefoon te activeren: Mocht je dit momenteel wel doen, zorg er dan voor dat je vóór het sluiten van je UU Google account hiervoor een andere Google account gebruikt.

 

  • Je UU Google account gebruiken als profiel in Google Chrome. Mogelijk ben je je UU Google account gaan gebruiken in Google Chrome en staan er wachtwoorden en bladwijzers opgeslagen in je account. Exporteer deze gegeven vóór het sluiten van je account.