Eduroam op iPhone/iPad

Deze handleiding beschrijft hoe je een iPhone kunt verbinden met eduroam, het wifi-netwerk van de Universiteit Utrecht.

Er is voor deze handleiding ook een instructiefilmpje beschikbaar. Je kunt deze hieronder bekijken, of doorgaan met het stappenplan beneden het filmpje.

De video toont afbeeldingen van een iPhone. De afbeeldingen in het stappenplan eronder zijn gemaakt met een iPad. Beide apparaten werken ongeveer hetzelfde.

Zorg dat je in bereik bent van het draadloze netwerk eduroam. Dit is in de meeste gebouwen van de Universiteit Utrecht.

Ga naar “Instellingen” op het startscherm.

Druk vervolgens links op “Wi-Fi” en rechts op “eduroam”.

Voer bij Username:

• Je volledige universitaire e-mailadres in met al je initialen: dus niet een verkort e-mailadres. Bijvoorbeeld: j.a.smith@students.uu.nl of j.a.smith@uu.nl
    • Werkt dat niet, of heb je geen universitair e-mailadres (zoals bij het UMC) maar wel een Solis-id? Gebruik dan je zogenaamde lange Solis-id. Dit is je Solis-id, gevolgd door @soliscom.uu.nl. Bijvoorbeeld: 43218765@soliscom.uu.nl of smith001@soliscom.uu.nl

Het wachtwoord is het wachtwoord dat hoort bij je Solis-id.

Klik vervolgens op “Verbind”.

Klik op “Vertrouw” om het certificaat te accepteren.

Eduroam is succesvol ingesteld op je iPad of iPhone als je een vinkje ziet staan.

• Problemen met het verbinden met eduroam? Raadpleeg de Eduroam FAQ met daarin tips bij problemen.

Laatst bijgewerkt op: 20/06/2019